El´Zóne. Sera Beur

Jag tänkte att jag skulle berätta lite saker.

Julafton var magnifik, julhelgen likaså. På Julafton var alla glada och jag smilade runt som en annan fink.

  • Jag har sovit till tolv varje dag, vilket väcker två tydliga resonemang: Jag blir utvilad och det är skönt att sova, men jag känner för var dag som går att man måste ta till vara på sin tid. 
  • Jag har läst ut Erlend Loes bok "Naiv. Super", som var ett högst upplyftande litet mästerverk. I den står det om en författare som redogör för att tid inte existerar. "Livet handlar inte om slut, livet består bara av ögonblick" säger Tim i The Office. Väldigt intressant, sant. Båda.
  • Skrivmaskinen har fått lite mer uppmärksamhet på senaste tiden. Jag lyckades skriva klart ett dikt-experiment i häft-form på fem sidor under ett par dagar. Oskar / har fått läsa den, men tills vidare låter jag den ligga i hyllan. Jag tänkte att det kunde vara början till att skriva mer saker på den, jag gillar det.
  • Jag har blivit trött på att agera mellanhand åt allt och alla. Jag kanske har fel, men ibland skulle jag bara vilja ligga ner och läsa mer böcker än vad jag redan gör.
  • Tafsande Cyklist är på offensiven; Ett nytt album är på upprampen, med (minst) 8 låtar, kanske bättre än förra albumet.
  • Robin sade i samband med föregående punkt att han kommer att sakna den här tiden om några år.
  • Mellandagsrean visade sig vara en stor framgång. Jag lyckades inhandla en ny vinterjacka som strålar grönt, i samtid med mina hålsargade, röda vantar. Jag köpte nio skivor och två tröjor utöver detta. Kapitalismen jobbar slugt och listigt, precis som den där räven som var med i UNT förra veckan.
  • Jag tittade på filmen Amadeus för två veckor sen och kunde konstatera två saker: Efter att ha sett filmen ungefär tre gånger sammantaget är det en av mina favoritfilmer. Den andra saken är att jag under filmens gång jämförde mig med Mozart och insåg att jag är nutiden. Speglar.
  • Många människor kan göra saker samtidigt och tycka att det är bra, och det tycker jag är väldigt intressant.
  • Kavans mamma bakade Afghanska julkakor till mig. Det uppskattar jag otroligt mycket.
Det var allt jag hade. Här har ni en bild som min far har tagit.




Väneer

God juldag, önskar syskonen. Djupt =).


1.

"...det har blivit vanligare att morsan gråter. Hon blir känslig så fort något oväntat händer. Jag försöker bara förklara något, men det slutar bara med att vi skriker på varandra. Hon jagar upp sig över det mesta nu känns det som. Man får väl förstå henne. Jobbar sent, får ta mycket skit på arbetet, har mycket att göra hemma. Jag förstår nästan inte hur hon orkar hålla igång. Då får hon väl ta till ett glas vin då och då, det är väl inte för mycket begärt av henne. Men ibland undrar man hur långt det får gå, då hon blir alldeles för högljudd och arg på saker, så att det går ut över mig. Hon undrar varför jag inte vill prata med henne, men under hela mitt liv har jag fått höra saker som förväntas ge mig dåligt samvete. Därför har jag växt upp med en gråtande morsa, som alltid har sagt att jag gillar pappa för mycket, att jag hellre vill vara hos pappa, att mamma är dum, att pappa säger åt mig att mamma är dum, att pappa är roligare. Klart jag har börjat se mellan fingrarna med allt skit jag har fått höra och ta, då jag älskar min mor. Jag har nästan glömt bort den gången hon slog till mig i ansiktet, och jag kände hur skönt det var att skrika "dra åt helvete!" och springa iväg till lekplatsen. Och jag kommer knappt ihåg hur hon försökte låna femhundra kronor av morfar, för att få allt att gå ihop, men att morfar inte hade pengar heller. Men jag reagerar starkast på småsaker. Som när hon stängde dörren tyst på natten och kramade om mig innan jag skulle sova, trots att hon fick ta anti-depressiva tabletter på grund av den knapra situationen vi levde i. Det är därför jag skäms för att skriva detta till dig, men det är sanningen. Hör av dig. ''



Glad

Jag tog en fiolstråke och spelade på min gitarr. Det var oerhört vackert. Ville bara säga det =D






Hoppípolla Glósóli



Höstvegetationsbild Från Torneträsk av Leander Engström, 1910.



Hej! Jag gav upp Julkalendern faktiskt; Den var trots allt inte så intressant. Inget julmyspys alls.

Det här får ni ta hur seriöst ni vill, men jag börjar i alla fall hitta ett sätt som är bra uppdateringsmässigt, samt roligt att skriva på!
  • Är försenad två veckor med en påminnelse på en räkning som är försenad en månad. Har inget mer att tillägga här.
  • Jag ska till Hovrätten i Stockholm på Måndag, på grund av att gänget från Sernanders Väg har överklagat. Efter Salem har jag entveder lärt mig att bajsa på byråkrati och det svenska rättssystemet. Ursäkta min barnsliga formulering, men tyvärr, jag lever bara högst två gånger.
  • Jag blir alltmer förbannad på UNT och deras insändar-sida. När ska folk lära sig att kommunen inte lyssnar på dem, även om de berättar att de inte får boende och är 201 år gamla (jag har erfarenhet av detta på ett sätt eller annat)? Och när ska folk som blir förbannade på den lära sig att ta itu med sina irritationer på bättre sätt än att läsa insändare efter insändare ändå? UNT är i övrigt en ganska intetsägande tidning; Dess lokalpatriotiska anda skrämmer mig, och de undermåliga kultursidorna får en nästan att förstå att varje morgontidning är liberal (?).
  • Min mamma tvättade en jacka som jag inte har använt sedan den trettionde av Augusti. Där hittade hon en svart och en röd stjärna, en SUF-pin, ett par utomordentliga öronproppar samt elva kronor. Detta högst välordnade fynd fick mig att rysa av glädje, och under resten av kvällen slogs jag.
  • Man kommer inte åt Southpark, och det är det som gör att jag sitter uppe varje kväll från elva till tolv.
  • Biblioteket måste vara den finaste institutionen som finns. Jag lånade tre filmer, samt fyra jazz-skivor där, utan att direkt behöva betala ett enda öre. Fantastiskt.
  • The Beatles har återvänt in i mitt liv som en flygande matta! Har kanske, under de 10 år som detta band har varit min ledsagare, underminerat Revolver något.
  • Omslaget till Fugazis skiva Steady Diet of Nothing är bland de snyggaste jag har sett. 
  • Om du tror att jag driver med dig: Jag vet inte ens vem du är!
Nu får ni i lugn och ro dricka Chai-latte och beställa festivalbiljetter, medans jag planerar nya stordåd. (Ursäkta min tydliga flamsighet angående Festivaler. Det är bara det att alla alltid är så extremt glada inför nya bandsläpp, och när jag inte kan sätta mig in i det [det kan jag, men läs vidare nu] så gillar jag att driva med det istället. Jag tycker det verkar askul. )

Sov gott, ha det bra, godnatt.

(Det är väl extremt småborgerligt och överpretentiöst att skriva första bokstaven i sitt namn som signatur, men inte så farligt att skriva hela sitt namn i detta ämbete, så jag gör det istället. Om ni inte har fått "Pelle Westlin listar 100 Småborgerligheter" så skicka ett iPhone-meddelande till mig, så faxar jag över den på nolltid).

Pelle, stoppas 01.14

Utanför Ramen - Tiden Stannar

Då var det dags igen. Veckan började glatt, och en sjundedel är snart över (hehehe), och snart är det jul! Det blir väl skojigt? På Julafton tar julkalendern slut också. Det är inte så skojigt, kanske.  Här kommer en lista som det står saker i.

  1. Jag har sålt klart alla julgrejer. Nu kan SMIP 07-A äntligen åka till Kenya efter att ha väntat i flera månader (tänk er att jag har tappat tidsperspektivet totalt).
  2. Imorgon ska jag lämna tillbaka mina byxor som gick sönder. Det blir förhoppningsvis ett kärt återséende med mina 400 kronor. För dem köper jag en skiva eller nya byxor. =)
  3. Jag har en jäkla massa intressanta grejer att läsa. Jag måste läsa klart En Anarkists Minnen, En Dag I Ivan Denisovitjs Liv, och så sent som denna kväll så släppte pappa ner tre reportage skrivna av Günther Wallraff. Jag tycker att det är trevligt att läsa. Men!
  4. Mitt rum är städat. Jag älskar att ha ordning i mitt rum, och jag vill inte ha något jävla stök. Då trivs jag inte där =).
  5. Husets enda Designpryl är nu belägen i mitt rum: En vacker adventsljusstake! Den har en mysig 60-talsstil, proklamerade min fader mig, så jag lade vantarna på denna pjäs tämligen fort.
  6. Jag behöver köpa nya strängar, fler sladdar samt nya stämskruvar till min gitarr. Det kostar att spela, men det får man ta.
  7. Jag hälsade på min kära syster Johanna i hennes hem i Skinskatteberg förra helgen. En mycket välordnad visit, med mycket stoj och lite sömn (det var stoj att riva ner diverse klistermärken [nazister är välkomna på denna blogg också] och min avtappade sömnhalt berodde på att min käre far snarkar).
  8. Snart ska mitt målande börja. "Jag härmar ingen, jag älskar bara konst" citerar jag mitt själv, minns dock inte när jag yttrade dessa vackra ord. Ateljé blir det nya gästrummet hemma hos min fader.
Därför! Avslutar jag med ett stycke konst, en målning av Leander Engström. Ha det så bra =D


RSS 2.0