Inatt Får Jag Vara Pretentiös,...Men Bara Inatt!


None





Nu sitter jag här klockan tjugo i två, natten till den tredje juli. Jag borde kanske gå och lägga mig, fast jag fick för mig att lyssna på Red House Painters, som är väldigt trevliga att lyssna på, och då tänkte jag att jag skulle skriva lite här.

Mycket ska hända nu i början av sommarlovet. Innan jag vet ordet av dör min farmor hastigt av en stroke när hon ligger och sover. Hon tas till sjukhus efter att farfar hittar henne medvetslös i sängen. Ett dygn senare avlider hon. Jag satt hemma och spelade gitarr då jag fick nyheten och jag var inte direkt beredd på det beskedet, och jag har ännu inte förstått att hon är död, en vecka senare. På Fredagen for jag och min syster ner till Skövde för att hälsa på min farfar, som lider av samvetskval och någon form av depression, och för att se farmor en sista gång. Jag grät för första gången på väldigt länge då jag fick se farmor ligga i sin kista, i kapellet. Jag kunde inte bestämma mig om jag ville se henne, men till slut bestämde jag mig för att det var det bästa alternativet. Jag funderade också på om jag skulle skriva om det här, jag övervägde ett tag att hålla det för mig själv, fast jag skriver ändå för att det blir bättre då. Min farmors död känns fortfarande långt borta, och trots att begravningen är om bara två veckor så har jag inte förstått att det har hänt, det känns bara konstigt. Eva blev 84 år gammal.

Mindre dramatiskt är att min katt har svamlat iväg någonstans, och har varit borta i cirka två veckor. Inga spår efter den kissen inte, vi börjar undra om han kanske inte kommer tillbaka. Detta besked kom lyckligtvis (eller ej) ungefär i samband med min farmors bortgång, så jag har inte hunnit tänka på det än, och det är ju inte en omöjlighet att han återvänder.

Själv känner jag mig lite tom då och då, och glad då och då. Mestandels glad faktiskt, och det är ju tur det.

Nå, vad ska jag berätta mer,...Jag har nog ingenting mer att berätta för er denna gång!

Skepp ohoj, matroser.

Pelle Westlin

PS. Jag kom precis på att jag ju måste ladda upp en bild till inlägget, och då tänkte jag att jag tar den jag valde. DS.

RSS 2.0